chrome firefox opera safari iexplorer

Гряде підвищення вартості бензину на 30%?

22 лютого 2013 о 12:44

У березні ціна на бензин марки А-95 може підвищитися на 25-30%, заявив президент Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України Леонід Косянчук.

«Якщо до березня збережеться тенденція підвищення цін на нафту, то вартість нафтопродуктів зросте на 25-30%», – стверджує Косянчук.

За його словами, в березні ціна на бензин А-95 може скласти 11,20 грн, а на дизельне паливо – 10,30 грн.
«Для мене ці ціни не стануть дивовижними», – зазначив експерт.

Однак будь-які прогнози на ринку нафтопродуктів не завжди виправдовуються. Все тут може помінятися.

«Для порівняння наведу приклад: за кілька останніх днів цікава ситуація спостерігалася ринку – на 8 лютого барель нафти коштував 119 доларів, сьогодні ціна бареля становить 118, 5 доларів», – пояснив Косянчук.

За його словами, світовий нафтовий ринок поводиться, як вередлива гімназистка.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути