chrome firefox opera safari iexplorer

Директора Переяслав-Хмельницького заповідника звинувачують у торгівлі музейними експонатами?

07 березня 2013 о 16:35

Міністерство культури тимчасово відсторонило директора етнографічного заповідника «Переяслав» у Переяслав-Хмельницькому Київської області через підозру його в торгівлі музейними експонатами.

Про це на прес-конференції сказав міністр культури Леонід Новохатько, повідомляє Ukranews.

«За фактом я сьогодні вранці підписав указ про тимчасове відсторонення директора заповідника Переяслав-Хмельницького від обов'язків на момент розслідування», — сказав він.

Міністр також зазначив, що таке рішення він прийняв, побачивши сюжет на одному з телеканалів, де було показано, як директор заповідника вів переговори щодо продажу картин — музейних експонатів.

Нагадаємо, недавно депутат ВР Сергій Міщенко запропонував парламенту заборонити передачу в індивідуальне чи інше користування, в тому числі для інтер'єру приміщень у будівлях органів влади і кабінетах посадових осіб, музейних експонатів.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути