chrome firefox opera safari iexplorer

Презентація книги Сергія Гальченка «Скарби літературних архівів»

Дата події:03 квітня 2013 о 12:00
Місце події:Літературно-меморіальний музей-квартира Павла Тичини в м.Києві
Більше про подію:

Саме так охарактеризував член-кореспондент НАН України Сергія Гальченка, який 3 квітня 2013 року о 12.00 у Літературно-меморіальному музеї-квартирі Павла Тичини в м. Києві презентуватиме свою нову книгу «Скарби літературних архівів», яку названо серед кращих книг 2012 року.

Презентація цієї книги саме у цьому музеї не випадкова, бо саме Сергій Анастасійович у ЦДАЛМ України опрацьовував та упорядковував архів Павла Тичини, його численні рукописи.

До книги С.Гальченка «Скарби літературних архівів» увійшли його дослідження про Т.Г.Шевченка (до слова, С.А.Гальченко кілька років віддав самовідданій роботі у Національному музеї Тараса Шевченка та, фактично, його новому становленню), Д.В.Антоновича, В.Винниченка, П.Тичину, В. Сосюру, О.Вишню, І.Багряного, М.Куліша, Є.Маланюка, П.Одарченка.

Книга «Скарби літературних архівів» розійшлася бібліотеками України (вона була випущена за програмою «Українська книга» 2012 року), але особиста зустріч з її автором для слухача може стати іще однією сторінкою нового пізнання нашої історії та культури.

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути