chrome firefox opera safari iexplorer

Німецька кіностудія номінувала український фільм «ІСТАЛЬГІЯ» одразу на дві нагороди

10 квітня 2013 о 08:32

Премією Nachwuchspreis — це щорічна відзнака кращих дебютантів кіностудією міста Гамбург. Кожен рік німецькі кіношколи подають роботи своїх випускників.

Фільм “ІСТАЛЬГІЯ” української режисерки Дар’ї Онищенко претендує на нагороду одразу у двох номінаціях — “краща режисура" (від Мюнхенської Академії кіно та телебачення) і “краще виробництво”, оскільки Дар’я закінчила Академію в Мюнхені у минулому році. Церемонія нагородження відбудеться 4 червня в місті Гамбург.

Засновниці компанії 435 FILMS Анна Паленчук та Марія Говоруха виступили продюсерами у цьому україно-німецько-сербському проекті, який є першою офіційною ко-продукцією в Україні, а також займатимуться дистрибуцією стрічки в Україні.

istalgia

«ІСТАЛЬГІЯ» — це три історії кохання, що одночасно відбуваються у трьох європейських містах: Мюнхені, Белграді та Києві. У Мюнхені старий боксер із екс-Югославії Владан допомагає Руслані, самотній вдові з України, зупинити потоп в її квартирі. У Києві син Руслани Богдан закохується в співачку Марію і пропускає потяг до Німеччини. Все це відбувається в той час, коли у Белграді Ялена вирішує провести свою останню ніч вдома не з чоловіком, а з молодим сербським маляром Зораном ...

Нагадаємо, прем’єра фільму “Істальгія” відбулась на минулорічному МКФ “Молодість”, а вже у кінці травня українські глядачі зможуть побачити цю зворушливу історію в кінотеатрах.

За матеріалами компанії 435 FILMS

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути