chrome firefox opera safari iexplorer

Для роботи столичного метро необхідно 2 млн жетонів

14 травня 2013 о 11:39

Для забезпечення нормальної роботи Київського метрополітену необхідна загальна кількість жетонів у касах станцій близько 2 млн штук. Про це УНН повідомили у КП «Київський Метрополітен» у відповіді на журналістський запит.

Окрім 2 млн шт. жетонів, які постійно перебувають в обігу, у метрополітену є резервний запас жетонів у кількості понад 400 тис. штук.

У середньому, щомісячно виводяться з обігу до 150 тис. шт. жетонів (придбані пасажирами та невикористані у метрополітені).

Як повідомили у метрополітені, кількість жетонів поповнюється у разі необхідності . Востаннє партія жетонів у кількості 1 млн штук виготовлялася в грудні 2012 року.

Жетони для столичної підземки виготовляє ТОВ «Ректон». Як повідомили у метрополітені підприємство було визнано після проведення моніторингу цін відповідно до ЗУ «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності».

У метрополітені повідомили, що найближчим часом не планується оновлення чи зміна дизайну жетонів.
Вага жетону, який використовується на сьогодні у столичному метрополітені, становить 1 грам (±0,15 грам).
Нагадаємо, доходи київського метрополітену за І квартал від надання права на тимчасове використання місць під рекламу склали 3,5 млн грн. При цьому метрополітен отримує тільки 15% доходів від реклами.

Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути