chrome firefox opera safari iexplorer

Медичні виші б'ють рекорди з прийому абітурієнтів

19 липня 2013 о 12:30

Медичні вузи б'ють рекорди охочих туди вступити. Лише в університет імені Богомольця заявки подали вже 6,5 тис. абітурієнтів, а місць у виші — у кілька разів менше

Однак для вступників тут влаштували повний сервіс — розкажуть, куди йти, покличуть, проведуть, допоможуть. На таку вступну кампанію університет витратив 250 тис. грн. Усе контролюють сотня людей, камери спостереження та техніка.

У виші кажуть, що в них конкурс по 5-8 осіб на місце. Вони приймають по 711 720 осіб за день, а платити ні за що не просять, навіть теки безкоштовні.

Водночас високі бали ЗНО не є запорукою вступу на бюджет. Адже дефіцит на лікарів у держави є, а от грошей безкоштовно вчити молодь — немає.

 

Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути