chrome firefox opera safari iexplorer

Переможців «7 чудес Києва» буде нагороджено 26 вересня

07 серпня 2013 о 11:57

Нагородження переможців акції «7 чудес Києва» відбудеться на День туризму — 26 вересня у Національному заповіднику «Києво-Печерська Лавра».
«Враховуючи численні звернення до організаційного комітету представників громадськості, акцію «7 чудес Києва» буле продовжено. Планується, що нагородження переможців ми проведемо на День туризму — 26 вересня у Національному заповіднику «Києво-Печерська акція». До цього часу кожен бажаючий може проголосувати на сайті 7chudes.in.ua за вибрану пам’ятку», — повідомив голова оргкомітету акції, народний депутат України Микола Томенко.
За його словами, для голосування у акції визначено 30 номінантів. На даний момент у Інтернет-опитуванні лідирують: Андріївська церква, Будинок з химерами, Києво-Печерська лавра, Андріївський узвіз, Софія Київська, Михайлівський Золотоверхий собор, Києво-Могилянська академія. Визначення переможців відбувається за результатами Інтернет-голосування та опитуванням 100 експертів у галузі туристичної справи.
«7 чудес Києва» — це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об’єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою. Акція стартувала 13 травня цього року. Її завданням є відкриття широкому загалу визначних об’єктів столиці, їх пропагування та збереження. Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — зазначив Микола Томенко.
За традицією, про переможців акції буде знятий відеофільм і видрукувана поліграфічна продукція, покликана популяризувати вітчизняний туризм.

21 вересня

Інші дати
21 вересня відзначають:
  • День винахідника і раціоналізатора України.
  • День фармацевтичного працівника України.
  • День миру.
  • Міжнародний день миру.
Розгорнути
Народився Леонід Кисельов
(1946, м. Київ - 1968) - український поет, прозаїк, перекладач. Посмертні збірки: "Стихи. Вірші", "Последняя песня. Остання пісня", "Тільки двічі живемо".
Розгорнути
Народився Петро Ніщинський (Байда)
Український композитор, перекладач. автор музичної картини "Вечорниці" до драми Т. Шевченка "Назар Стодоля". Перекладав твори античних класиків ("Антігона" Софокла, "Одіссея" Гомера).
Закувала та сива зозуля Раннім ранком на зорі. Ой, заплакали хлопці-молодці, Гей, гей, там на чужині В неволі, в тюрмі... Вони плакали, гірко ридали, Свою долю викликали: "Ой, повій, повій Та буйнесенький вітре, Та й понад море, Та винеси нас із кайданів, з неволі В чистеє поле, Та понеси на Вкраїну, Гей, гей, нас на Вкраїну... А на Вкраїні — там сонечко сяє, Козацтво гуляє, гуляє і нас виглядає, Нас виглядає!" По синьому морю Байдаки під вітром гуляють, Братів, щоб рятувати, Запорожці чимдуж поспішають.
Розгорнути
1648 – Богдан Хмельницький розбив польську армію в битві під Пилявцями
Українська армія захопила всю ворожу артилерію (92 гармати) та величезний обоз з матеріальними цінностями. Загальна вартість трофеїв перевищувала 7 млн. злотих. В результаті Пилявської битви польську армію було розгромлено, повністю звільнено Волинь і Поділля, створились сприятливі умови для визволення всіх західноукраїнських земель.
Розгорнути