chrome firefox opera safari iexplorer

Восени українці почнуть позбуватися доларів (експерти)

05 вересня 2013 о 11:19

Через введення обмежень на розрахунки готівкою восени українці почнуть масово продавати свої доларові заначки і відкривати гривневі рахунки.

Таку думку висловив президент Украналітцентра Олександра Охрименко. За словами експерта, через додаткову пропозицію валюти банки можуть знизити курс купівлі долара в середньому на 5 коп./$, до 8,05 грн/$. Крім того, на стільки ж може впасти і курс покупки євро — до 10,65 грн/євро.

Водночас, заступник голови правління банку «Фінанси і кредит» Ігор Львов відзначає, що зміна курсу може бути локальною.

«Є інші фактори: можлива війна США в Сирії. Або в жовтні конгрес США не дозволить збільшити розмір держборгу країни. Тоді курс долара може просісти на світових ринках, а відповідно, євро може подорожчати до 10,90 грн/євро (зараз 10,74 грн/євро), — вважає Львов. — В цілому до кінця року істотних змін не передбачається: долар в межах 8,1-8,15 грн, євро — 10,7-10,9 грн».

Джерело: RegioNews
Розділи: Громадська думка

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути