chrome firefox opera safari iexplorer

Солістці опери нагадали, що зарплату їй платить держава та запропонували звільнитися

06 вересня 2013 о 15:17

У Національній опері України вважають неприпустимими висловлювання солістки Катерини Абдулліної про «бидлячі українські школи». 

Про це заявив головний режисер театру Анатолій Солов'яненко. 

«Людина, що працює в Національному оперному театрі, не має права так висловлюватися, і навіть так думати. Вона живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою», — заявив він. 

На думку Солов'яненка, якби Абдулліна працювала у Великому театрі в Москві, або ж у Віденській опері, її кар'єра після подібних висловлювань була б поставлена під загрозу. 

Разом з цим, Національна опера, за словами головного режисера, буде шукати законні способи застосувати санкції проти Абдулліної, аж до звільнення з театру. «Але я вважаю, що після таких заяв вона повинна сама прийти і написати заяву про звільнення», — говорить Солов'яненко. 

«Вона не має морального права працювати в Національній опері України», — підсумував він. 

Як повідомлялося раніше, Абдулліна в мережі Facebook дозволила собі заявити, що українські школи — «бидлячі», а діти, які там навчаються, морально нерозвинені.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути