chrome firefox opera safari iexplorer

Пацієнтів клініки «Лавра» залишили без світла та води

11 жовтня 2013 о 11:02

Із сумнозвісної лаврської інфекційної лікарні всіма силами витурюють смертельно хворих пацієнтів, пише Україна молода. 

Раніше повідомлялося про акцію протесту лікарів i пацієнтів під Кабміном, після якої, здавалося, людей мають почути. Прем’єр–міністр Микола Азаров після акції доручив мiністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій узяти це питання під особистий контроль, невідкладно забезпечити належні умови для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ/СНІД. Причому часу дав — до 28 жовтня.

Але вчора у клiнiцi «Лавра» вимкнули воду та світло. Як повідомила в соц­мережі киянка Олена Косенко, головний інженер Києво–Печерської лаври зранку відключив електрику і почав забивати у лікарні входи–виходи. При цьому всередині клiнiки залишалися п’ятеро пацієнтів.

Ще 11 липня між церквою, державою та ВІЛ–інфікованими пацієнтами було підписано меморандум, згідно з яким пацієнтів клініки не виселятимуть, доки нове приміщення лікарні на вул. Амосова не буде повністю добудоване й оснащене. Однак, за словами старшого фахівця відділу зв’язків iз громадськістю ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Андрія Андрушківа, як «Лавра, так і Академія наук грубо нехтують підписаним меморандумом».

«Таке враження, що вони не бояться ні Бога, ні закону. Проте наші активісти постійно чергують разом iз пацієнтами і не дадуть, аби люди, яким і так нелегко, залишилися без елементарного», — каже «УМ» пан Андрій.

Учора завдяки діям журналістів та громадських активістів електрику і воду в лікарні знову ввімкнули. Та чи надовго?

На сьогодні, розповідають активісти, в лікарні чергує одна медсестра, яка працює на громадських засадах. По ліки, щоб підтримати терапію, щодня їздить пацієнт Олексій. У лікарні дуже холодно. Волонтери звернулися до небайдужих киян із закликом привозити їм ліки та засоби гігієни.

«Кияни, будь ласка, не полінуйтеся і привезіть у лаврську лікарню воду і продукти. Майте на увазі, готувати немає на чому, немає електрики. Везіть щось таке, що ні готувати, ні гріти не треба. Привезіть одноразовий посуд, пакети для сміття, вологі серветки, свічки. Хворі не ходять, у них немає родичів і грошей, але вони живі й потребують нашої допомоги», — закликають активісти.

Розділи: Суспільство

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути