chrome firefox opera safari iexplorer

Скульптор Олексій Альошкін шукає місце для незвичного пам’ятника Шевченку. ФОТО

10 листопада 2013 о 10:37

Олексій Альошкін шукає місце, де міг би встановити свій новий пам’ятник Тарасу Шевченку.

Скульптуру «Вічне джерело — Кобзар» скульптор створює у селі Букатинка на Вінничині. Композиція виглядає нетипово для більшості пам'ятників відомому поету, повідомляють Рукотвори.

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Натуралістично в роботі подане лише обличчя Шевченка, який ніби закутий у задуману автором сюжетну лінію. В скульптурі зображено символ щастя — гніздо золотих птахів — зачарованих лелек з пташенятами та яйцями-писанками. Є й інші символи: верба, що плаче, калина, пшениця, образ дівчини України-любові, вірші на серці, змії, що намагаються завадити музиці кобзи, хвилі води, яка збирається зверху і тече джерелом.

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Скульптура витесується з подільського пісковика.

Олексій Альошкін ще працює над роботою, і в ній можливі зміни. Витвір завершений більше, ніж наполовину.

Контакти автора можна знайти тут.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути