chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені відкрили найбільш небезпечну речовину світу

25 грудня 2013 о 11:00

Вчені відкрили новий вид ботулотоксину – сильної отрути з органічних токсинів і речовин – і стверджують, що це найбільш небезпечна речовина світу. Антитоксин, що її знешкоджують ще не розроблено, тому деталі генного будови цієї речовини не публікують з міркувань безпеки. Цей токсин дуже смертоносний, бо для того, щоб вбити дорослу людину достатньо вдихнути 13 мільярдних

речовина
Вчені відкрили новий вид ботулотоксину – сильної отрути з органічних токсинів і речовин – і стверджують, що це найбільш небезпечна речовина світу. Антитоксин, що її знешкоджують ще не розроблено, тому деталі генного будови цієї речовини не публікують з міркувань безпеки.

Цей токсин дуже смертоносний, бо для того, щоб вбити дорослу людину достатньо вдихнути 13 мільярдних грамма цієї речовини або ввести ін’єкцію лише двох мільярдних грама. Страшно подумати, що буде, якщо у міське водопостачання сипнути чайну ложечку такого ботулотоксину.

Ця речовина – нейротоксин білкової природи, що діє на нервову систему, порушуючи роботу черепних нервів, нервових центрів серця і скелeтной мускулатури, в результаті викликаючи ботулізм і смерть від паралічу.

Між іншим, цей токсин не штучний, а натурального походження. Так, раніше було відомо 7 різновидів ботулотоксину, кожен з яких відрізняється своєю токсичністю, але нещодавно вчені знайшли восьмий тип і не де-небудь, а в зразку стільця немовляти, який був заражений ботулізмом

Джерело: ПІК
Розділи: Довкілля

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути