chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти звільнили будівлю Мін'юсту та висунули ультиматум

27 січня 2014 о 14:41

Активісти «Спільної справи» звільнили будівлю Міністерства юстиції. Про це на свій сторінці в Facebook написав керівник організації Олександр Данилюк.

«Будівля Мін’юсту «Спільною Справою» звільнена. Активісти «Спільної Справи» переходять від утримання будівлі Мін’юсту до його блокування. Якщо завтра не будуть виконані вимоги по відновленню конституційного ладу, організації президентських та парламентських виборів та припинення терору проти українського народу, ми займемо всі адміністративні будівлі і будемо пускати на роботу лише осіб, які безпосередньо відповідають за життя та здоров'я людей», – написав він.

Як повідомлялось, ввечері 26 січня активісти громадянського руху «Спільна справа» захопили одну з будівель Міністерства юстиції України.

Міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що проситиме РНБО ввести надзвичайний стан, якщо мітингувальники не звільнять будівлю

Міліція за фактом захоплення будівлі відкрила кримінальне провадження за ч.1.ст.341 Кримінального кодексу України «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд». 

Разом з тим, народний депутат фракції «Батьківщина», комендант Будинку профспілок Степан Кубів заявив, що захоплення трьох ключових міністерств організацією «Спільна справа» на чолі з Олександром Данилюком — це провокація з метою введення надзвичайного стану. За його словами, це шкодить в першу чергу переговорному процесу і підвищує температуру протистояння перед проведенням завтра позачергового засідання Верховної Ради.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути