chrome firefox opera safari iexplorer

Книжкова виставка «Володимир Самійленко» в житті Павла Тичини

Дата події:05 лютого 2014
Місце події:музей-квартира Павла Тичини (вулиця Терещенківська,5, м. Київ)
Більше про подію:

Доля звела Павла Тичину з Володимиром Саиійленком, коли останній жив на Чернігівщині та працював секретарем редакції «Земского сборника», до якої Павло Тичина час від часу робив дописи після експедицій Чернігівщиною та Київщиною.

Іще у 1915 році Павло Тичина приїздив до В.Самійленка у Добрянку відпочивати, лікуватися. Саме тоді Володимир Іванович прилучив молодого Тичину та зацікавив його вивченням іноземних мов.

На музейному сайті «Tychyna-LitRoom» читач може знайти та ознайомитися з двома листами Володимира Самійленка до Павла Тичини того періоду, коли Володимир Іванович переїхав жити під Київ.

Це листи останнього року життя В.Самійленка, де він просить Павла Григоровича про допомогу та сприяння. Останній лист датований 30 липня 1925 року (http://www.tychyna-litroom.com/?s=%D1%81%D0%B0%D0%BC%D1%96%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0&submit=), а 12 серпня його вже не стало.

5 лютого 2014 року в рамках проекту «До Тичининої книги доторкнуся» у музеї-квартирі Павла Тичини (вулиця Терещенківська,5, м. Київ) відбудеться одноденна виставка книг Володимира Самійленка з меморіальної бібліотеки Павла Тичини.

Огляд виставки безоплатний.

26 жовтня

Інші дати
Народився Дмитро Бортнянський
(1751, м. Глухів, Сумська область – 1825) - український композитор і диригент. Спільно з Березовським М.С. створив новий тип хорового концерту. Церковно-вокальний стиль Д.Бортнянського є вершиною тогочасного мистецтва.
Як славен наш Господь в Сіоні, Не може висловить язик, Великий в небесах на троні, Всесильний пан земних владик. Один Господь, один Ти славний, В сонячнім світлі й блиску зір явний! (Дмитро Бортнянський)
Розгорнути