chrome firefox opera safari iexplorer

На заході України оголошують загальну мобілізацію на Київ

18 лютого 2014 о 19:25

У ряді міст західної України оголосили загальну мобілізацію. У вівторок ввечері відправлять автоколони та автобуси з людьми, які мають посилити самооборону у Києві, повідомляє Радіо Свобода.

Запис добровольців розпочався, і це пов’язано з подіями у центрі Києві, де тривають сутички між майданівцями і силовиками.

Штаб національного спротиву Тернополя просить добровольців брати із собою теплі речі і засоби захисту. У Львові та Тернополі люди збираються на Майдані, де можуть почути про останні події і послухати активістів.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок закликав усіх чоловіків негайно їхати до Києва.

Народна рада Чернівецької області оголосила мобілізацію мешканців області для поїздок в Київ для захисту Майдану, повідомляє Українські новини.

Про це представники НР заявили на мітингу на Центральній площі Чернівців. «На вулицях Києва триває протистояння кривавої хунти і народу, Майдан повинен вистояти, це наше майбутнє», — йдеться у зверненні.

Опозиція закликала всіх небайдужих до долі України чоловіків збиратися в групи по 4-5 чоловік і добиратися своїми силами в столицю — за їх словами, організовувати поїздки груп активістів автобусами зараз немає можливості.

До мобілізації та загального страйку також закликали представники Правого Сектору на Рівненщині, повідомляє 5 канал.

«Нами організовано тут, у Народному домі, штаб революції (...) Звідси буде йти вся інформація, звідси будуть відправлятися люди на Київ», — заявив керівник Правого Сектору на Рівненщині Роман Коваль.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути