chrome firefox opera safari iexplorer

Юрій Мушкетик презентував книжку про свою маму

11 квітня 2014 о 15:44

Вчора у столичній книгарні «Є» презентували нову книгу Юрій Мушкетика «Час звіра». До неї увійшов однойменний роман та повість «Така її доля».

«Роман і повість закінчив писати ще торік. Писав від руки, бо я письменник старої закалки. Потім вже мої каракулі розбирає і набирає на комп'ютері моя знайома. Видати книжку поспішали до мого 85-річного ювілею. Якраз встигли», — розповів Юрій Мушкетик кореспонденту Gazeta.ua.

Книга вийшла у столичному видавництві «Ярославів Вал». У книгарні її продають за 76 грн.

«Роман „Час звіра“ про те, що нині чи не все в Україні продається. Там йдеться про останні парламентські вибори у нашій державі. Вони страшні були: суцільний підкуп, убивства кількох кандидатів. Маю знайомих, які все це знають. Тому писав по свіжих слідах. Повість „Така її доля“ присвятив своїй матері», — поділився письменник.

"Написати книжку про маму хотів давно, бо відчував потребу висповідатися перед нею. Моя мати була головою найбільшого на Чернігівщині колгоспу, хоч була безпартійною і дочкою куркуля. Не раз з райкому приїжджали, щоб переобрати, та люди її міняти не хотіли. Матері була положена велика зарплата, та вони цих грошей ніколи не брали. Казала: «Люди не одержують грошей і я не маю морального права їх брати». Купляла на них діжки, шлей і всяке інше начиння для колгоспу. Я був найбіднішим хлопцем у школі. В мене були валянки з трьох шматків солдатського сукна з чунями. Коли вже став підпарубійком, дуже мені кортіло в клуб піти. Просив матір: «Мамо, ну хоч раз ті гроші візьміть і купіть мені чоботи». Вона казала: «Не можу, синку», — додав Юрій Михайлович.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути