chrome firefox opera safari iexplorer

Як провести літній вікенд: Забіг, руханка і дивовижне відео-шоу

27 червня 2014 о 14:46

Найближчими вихідними на столичних жителів чекає низка цікавих подій. У різноманітті веселих і рухливих заходів кожен зможе обрати щось собі до смаку.

Так, на Київщині, у місті Ржищів, триватиме фестиваль етнічної музики «Трипільське коло».

На столичному ВДНГ усі охочі зможуть відвідати низку цікавих майстер-класів та кінопоказів на Арт-пікніку Слави Фролової. 

Також у суботу на НСК «Олімпійський» триватиме творча виставка «Найкраще від майстра», де можна придбати авторські ексклюзивні вироби та оригінальні сувеніри.

У Голосіївському районі на День Конституції, 28 червня, влаштуютьлегкоатлетичний забіг «Україна – моя рідна країна!»

Маршрут пролягатиме від вул. Червоноармійської, 102-А через вул. Димитрова, вул. Горького (Антоновича), вул. Володимиро-Либідську. Дистанція маршруту складатиме 2100 м.

У змаганнях братимуть участь різні вікові категорії: від 15 до 30 років, від 31 до 45 років, від 46 до 59 років та від 60 років і старші.

Реєстрація учасників і видача стартових номерів триватиме з 8:30 до 9:45.

З 10:00 до 10:40 відбуватимуться забіги. Нагородження переможців заплановано об 11:15.

Перші 500 учасників отримають пам’ятні подарунки від організаторів пробігу (футболка з логотипом пробігу, пам’ятна медаль, грамота учасника).

60

 

Крім того, 28 червня о 10 годині у Києві розпочнеться Кубок Європи з триатлону – Kyiv Triathlon Cup 2014.

Траса змагань, що складаються одночасно з трьох видів спорту (плавання, велоперегони та біг), буде прокладена в історичній частині Києва.

Стартуватиме захід змаганнями з плавання на Оболонській набережній (від Оболонської набережної, 39 до просп. Героїв Сталінграда, 10-Д).

Перегони на велосипедах (сім кіл) відбуватимуться за наступним маршрутом: (Оболонська набережна (старт) – проспект Героїв Сталінграда – вулиця Набережно-Рибальська – заїзд на Гаванський міст – вулиця Набережно-Хрещатицька (розворот перед естакадою у зворотний напрямок) – вулиця Набережно-Хрещатицька – заїзд на Гаванський міст – вулиця Набережно-Рибальська – проспект Героїв Сталінграда – (розворот на перехресті вулиці Мате Залки та проспекту Героїв Сталінграда) – проспект Героїв Сталінграду – вулиця Набережно-Рибальська – заїзд на Гаванський міст – Набережно-Хрещатицька (заїзд на естакаду) – вулиця Петра Сагайдачного – Контрактова площа (фініш).

61

 

Забіг (чотири кола) учасників пройде маршрутом від Контрактової площі (старт) – вулиця Петра Сагайдачного – 500 метрів Володимирським узвозом (розворот) – вулиця Петра Сагайдачного – Контрактова площа (фініш).

Під час проведення змагань частина вулиць у центрі міста буде перекрита.

Відсвяткують День Конституції і в парку "Київська Русь". Там на гостей парку чекатиме виступ кінного театру, лучний тир, середньовічна кухня, турнір кінних лучників, театралізоване дійство «Боротьба за коня», майстер-клас з середньовічного танцю Маразуля, танцювальний флешмоб та інші народні забави. Закінчиться свято нічним кінно-вогняним шоу та феєрверком.

64

Вартість квитка – 100 гривень, для пенсіонерів – 50 гривень, для дітей шкільного вік – 10 гривень.

Увечері 28 червня на дніпровських схилах засяє жовто-блакитними кольорами та "приміряє" вишиванку монумент «Батьківщини-матері». Там же покажуть відеофільми про майдан та «Небесну сотню». 

У цей же час на майданчику галереї «Арт причал» стартуватиме національний фестиваль короткометражок "Відкрита Ніч".

На честь Дня Молоді, 29 червня, у столиці проведуть загальноміськуфізкультурно-оздоровчу "Руханку"

А о 16.00 біля арки Дружби народів відбудеться флешмоб «Молодь за єдину Україну».

63

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути