chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті стартує Міжнародний фестиваль «АртПоле–2014»

08 липня 2014 о 18:02

Міжнародний фестиваль «АртПоле–2014» відбудеться в с. Уніж Городенківського району Івано-Франківської області. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Фестиваль пройде з 8 до 12 липня.

«ARTPOLE.IF – це арт-об’єкти і перформанси, майстер-класи, дитяча програма в тіпі й акустична майстерня казки, документальне кіно і відеопоезія, інтерактивні лекції й дискусії просто неба», – сказано в повідомленні.

Зокрема, 11 липня в межах фестивалю буде презентовано новий проект ATLAS ESTREMO від Юрія Андруховича і гурту KARBIDO (Україна – Польща).

12 липня, на завершення фестивалю, відбудеться ніч музики за участю виконавців з України, Польщі, Білорусі, Туреччини.

Відзначимо, фестиваль «АртПоле» є першим з українських openair’ів. Він поєднує експериментальну етнічну музику, лендарт та нетрадиційні майстер-класи з традиційних ремесел, сучасні технології і життя просто неба протягом майже тижня.

Крім того, активне фестивальне життя триває цілий рік у вигляді клубних концертів, виставок, нових сценаріїв, відео- та аудіоробіт, обміну ідеями, враженнями і емоціями в соціальних мережах.

Нагадаємо, 5 і 6 липня у столиці відбувся етнофестиваль «Країна Мрій».

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути