chrome firefox opera safari iexplorer

Українець Коростильов виграв друге золото команди на Олімпіаді в Нанкіні

18 серпня 2014 о 14:39

Другий змагальний день Олімпіади в китайському Нанкіні приніс Україні третю нагороду загалом й другу золоту медаль, яку виборов Павло Коростильов в кульовій стрільбі.

Наш спортсмен з другим результатом кваліфікувався до фіналу, набравши у сумі 582 очка, повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України. 

Проте, у фіналі, всі бали знімаються і все починається з початку. Боротьба тривала до останнього пострілу, але Павло, який захопив лідерство майже на початку сесії, нікому не збирався віддавати свою перемогу. У підсумку його чемпіонська сума склала 203,4 бали, що на 0,6 очка більше світового рекорду, який він сам і встановив цього року. 

Срібним призером II ЮОІ став кореєць Чеонжанг Кім (199.8), а бронзовим – француз Едоард Дортомб (178,6). 

«Я дуже щасливий, що зумів перемогти. Моя мама зрадіє, адже хотіла, щоб я виборов медаль», — прокоментував чемпіон. 

За словами новоспеченого чемпіона, ніяких особливих хвилювань сьогодні не було, все як завжди на тренуванні. На запитання чи заважала музика і оплески під час старту, Павло відповів: «Ні, я ні про що не думав. Намагався від всього абстрагуватись». 

Раніше на Іграх в Нанкіні Михайло Романчук завоював золоту медаль в перший день змагань з плавання, а дзюдоїст Богдан Ядов (вагова категорія до 66 кг) здобув срібну нагороду.  

Як повідомляв УНІАН, II літні юнацькі Олімпійські ігри проходять у китайському Нанкіні з 16 по 28 серпня. За олімпійські медалі змагаються практично чотири тисячі спортсменів з 204 країн.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути