chrome firefox opera safari iexplorer

Україна мобілізувала весь інтелектуальний світ — нобелівський лауреат

11 листопада 2014 о 15:20

Події в Україні мобілізували весь інтелектуальний світ. Навіть далекі від політики люди солідарні з Україною, вважає перуанський прозаїк і драматург, публіцист, політичний діяч, лауреат Нобелівської премії з літератури 2010 року Маріо Варгас Льоса.

Про це він заявив у вівторок, виступаючи в Університеті імені Тараса Шевченка.

«Те, що трапилося в Україні, мобілізувало весь інтелектуальний світ у США та Європі. Навіть ті, хто раніше не цікавився політикою, стали солідарними з Україною та дуже критичними до путінської Росії та насильства, яке там панує», — сказав Маріо Варгас Льоса.

Письменник позитивно оцінив євроінтеграційні прагнення України, незважаючи на напружену обстановку в державі. «Це дуже правильно — прагнути більшого і кращого. Я тому і приїхав в Україну, щоб підтримати цей громадський рух та звільнення від тоталітаризму», — сказав він.

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути