chrome firefox opera safari iexplorer

На Україну суне радіоактивна хмара з Японії?

23 березня 2011 о 13:56

Хмара з радіоактивним пилом, що потрапила в атмосферу внаслідок аварії на АЕС «Фукусіма-1», через 2 дні може дістатися України, припускає екс-уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

«За деякими даними, радіаційну хмару вже помітили над Ісландією. Нічого страшного ... І можна очікувати, що через день-два вона дійде й до України», — сказав він під час круглого столу на тему «Енергетична безпека Європи» в Інституті Горшеніна у середу в Києві.

Він зазначив, що «існуючі ядерні установки не відповідають вимогам», але «розумної альтернативи атомній енергетиці немає».

На його думку, реактори нового покоління можуть частково вирішити проблеми безпеки. «Реакторів третього покоління немає. Це не панацея, але це краще, ніж є зараз», — сказав він.

Соколовський підкреслив, що атомна енергетика має залишитися сферою фахівців. «Не дай Бог, щоб суспільство розбиралася в атомній енергетиці, як останні два роки в газі», — сказав він.

Джерело: СТБ
Розділи: Довкілля Здорова

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути