chrome firefox opera safari iexplorer

У львівських трамваях і тролейбусах лунатимуть колядки та щедрівки

17 грудня 2014 о 10:23

Від свята Миколая і до Водохреща у львівських трамваях та тролейбусах на паритетних засадах із звичайними оголошеннями лунатимуть колядки та щедрівки.

Про це «Дню» повідомили в ЛКП «Львівелектротранс».

«Не маємо фінансової можливості забезпечити новорічно-різдвяну ілюмінацію, то ж вирішили забезпечити святковий настрій та тепло у серці нашим пасажирам саме в такий спосіб», — говорить керівник відділу маркетингу «Львівелектротрансу» Ольга Бачинська. І додає, що до участі у проекті зголосилися вокалісти «Піккардійської терції» та співак і композитор Павло Табаков.

«Різдвяно-новорічний період у Львові — особливий. Сподіваємося, колядки у нашому виконанні, власне, і створюватимуть цю особливу атмосферу для пасажирів львівських трамваїв і тролейбусів. Для туристів проїхатися у львівському трамваї — вже цікава пригода. А проїхатися й поколядувати — тим паче!» — переконаний художній керівник вокальної формації «Піккардійська терція» Володимир Якимець.

«Мій альбом колядок і різдвяних пісень «Різдво для двох» — мелодійний і душевний. До нього увійшли як традиційні українські колядки в оригінальних обробках, так і авторські святкові пісні. Переконаний, у цей святковий, казковий період і львів’яни, і гості міста залюбки слухатимуть колядки скрізь — навіть у громадському транспорті», — додає співак і композитор Павло Табаков.

Адміністрація ЛКП «Львівелектротранс» через газету «День» висловлює щиру вдячність артистам за їх оперативний, благородний і безкорисливий відгук на пропозицію щодо участі у проекті.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути