chrome firefox opera safari iexplorer

Музей у Пирогові запрошує на святкування Масниці

Дата події:21-22 лютого 2015
Місце події:Національний музей народної архітектури та побуту України, с.Пирогів, Київ
Більше про подію:

21-22 лютого у Національному музеї народної архітектури та побуту України, що розташований у селищі Пирогів, відбудеться святкування Масниці.

Відвідувачі зможуть побачити максимально відтворений давній обряд Колодія, якого пращури вважали богом шлюбу, любові, здоров’я і злагоди. Розпочнеться цей обряд о 12:00 на території експозиції «Середня Наддніпрянщина».

На Співочому полі музею гостей чекатимуть різноманітні народні забави: змагання на колоді, катання на конях, перетягування канату, «збивання Зими», міряння силою, а якщо буде сніг, то й катання на санях та ослоні, сніжна фортеця зі сніжками та інші конкурси.

О 12:30 розпочнуться виступи фольклорних колективів із різних областей країни. Крім того, народні майстри з усієї України запропонують свої найкращі вироби декоративно-ужиткового мистецтва.

Завершить свято спалення о 16:00 «Кострубатого діда» як символу всього недоброго. Це знак початку весняного оновлення.

Вартість вхідних квитків для дорослих – 30 гривень, для школярів, пенсіонерів та студентів – 15 гривень, для дітей дошкільного віку – 5 гривень.

Дістатися до музею можна від метро «Виставковий центр» маршруткою №458 та тролейбусом №11; від метро «Лук’янівська» маршруткою №496.

Джерело: kiev.pravda.com.ua

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути