chrome firefox opera safari iexplorer

Для повного зняття з експлуатації ЧАЕС треба близько 100 років

28 березня 2011 о 17:46

Для повного зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС треба близько 100 років. Про це на прес-конференції повідомив перший заступник голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Дмитро Бобро.

«Весь період зняття з експлуатації ЧАЕС розрахований на сто років», — сказав він. Фахівець зазначив, що це пов’язано зі значним радіоактивним забрудненням обладнання і території.

За словами Д.Бобро, те саме стосується і об’єкту «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. Він пояснив, що причиною такого значного терміну є те, що це небезпечні з точки зору радіаційної безпеки об’єкти. За його словами, потрібен значний час для зменшення радіоактивації конструкцій реактора та інших частин цього об’єкту.

Д.Бобро сказав, що зараз надзвичайно важко оцінити загальну вартість зняття з експлуатації ЧАЕС протягом зазначеного строку. Разом з тим він додав, що на найближчі п’ять років на ці завдання треба виділяти близько 1 млрд грн щорічно.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Довкілля Здорова

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути