chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні для туристів відкривається Велика Лаврська дзвіниця

27 березня 2015 о 11:06

Відсьогодні Велика Лаврська дзвіниця, збудована у 1731—1745 рр., почне приймати перших відвідувачів.

Нагадаємо: вона була закрита для туристів протягом 10 років через аварійний стан, і тільки наприкінці минулого року була закінчена перша черга масштабних реставраційних робіт.

Піднятися на дзвіницю можна буде щодня, з 9:30 до 17:00.

Вхідний квиток, який можна придбати в касі на першому ярусі, коштує 35 грн для дорослих, 15 грн для школярів, студентів та пенсіонерів, для дітей дошкільного віку – безкоштовно.

"Форма квитка – звичайний касовий чек із написом «Вхідний квиток. Дзвіниця».

Крім квитка на дзвіницю, відвідувачі повинні будуть придбати квитки для входу на територію Заповідника (15 грн). Для забезпечення порядку на кожному ярусі дзвіниці знаходиться охорона.

«Поки відвідування дзвіниці будуть індивідуальними. Але надалі, в планах, є ідея проводити організовані екскурсії з екскурсоводом – для туристів і школярів», – розповіли «Сегодня» в Національному Києво-Печерському заповіднику.

 

Джерело: Сегодня
Розділи: Туристичні новини

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути