chrome firefox opera safari iexplorer

5 заповідей вічної молодості

31 березня 2015 о 12:47

Міжнародна група лікарів, психологів і дієтологів розробила 5 заповідей, дотримуючись яких, ми зуміємо дещо продовжити і зробити приємнішим наше земне існування.

Не переїдайте!
Замість звичних 2.500 калорій задовольняйтеся 1.500. Тим самим ви влаштуєте розвантаження своїм клітинам і підтримаєте їх активність. Клітини швидше оновлюються, і організм стає менш сприйнятливим до захворювань. Харчуйтеся врівноважено: їжте небагато, але й не занадто мало.

Спробуйте знайти роботу, яка найкраще підходить вам!
Робота сприяє моложавості, стверджують французи. Той, хто не працює, виглядає на п’ять років старше. Деякі професії, на думку соціологів, допомагають зберегти молодість. До їх числа відносяться професії диригента, філософа, художника і священика.

Майте на все власну точку зору
Свідома всього людина значно рідше впадає в депресію і буває пригніченою, ніж той, хто лише пасивно пливе за течією.

Спіть у прохолодній кімнаті
Доведено: хто спить при температурі 17-18 градусів, довше залишається молодим. Причина полягає в тому, що обмін речовин в організмі й прояв вікових особливостей залежать також і від температури навколишнього середовища.

Час від часу бавте себе
Іноді всупереч усяким рекомендаціям щодо здорового способу життя дозволяйте собі ласий шматочок. А якщо вам дуже сподобалося нове плаття, або сумка, не слід одразу ж думати про економію.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути