chrome firefox opera safari iexplorer

Історики готують електронну версію Пересопницького Євангелія

04 квітня 2011 о 10:02

До 450-річчя Пересопницького Євангелія, на якому присягають президенти України, історики заповідника «Софія Київська» підготують електронну версію стародруку.

Її передадуть до Британської бібліотеки. Там Євангеліє можна буде переглядати на двометровому сенсорному екрані поряд з найвидатнішими пам’ятками світу.

Тим часом, в рамках підготовки до ювілею на Рівненщині — батьківщині Пересопницького Євангелія, його збираються видрукувати обмеженим тиражем у розкішному оформленні, щоб подарувати меценатам і спонсорам, які допоможуть коштами облаштувати у селі Пересопниця Рівненського району пантеон з читальним залом та гостьовими кімнатами для археологів, музей під відкритим небом «Княжий двір Х століття» тощо.

Як відомо, друкований оригінал Пересопницького Євангелія зберігається в Національній бібліотеці імені Вернадського у Києві.

450-річчя Пересопницького Євангелія відзначатиметься 29 серпня 2011 року.

За матеріалами «Голосу України»

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути