chrome firefox opera safari iexplorer

У 8 областях проблеми із дитсадками не існує?

16 березня 2011 о 14:08

До кінця 2011 року Міносвіти планує охопити дошкільним навчанням 97% дітей п’ятирічного віку.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник.

«Ми плануємо до кінця 2011 року охопити дошкільним навчанням 97% дітей п’ятирічного віку», — сказав міністр. Також він повідомив, що впродовж 2010 року в Україні було відновлено роботу 240 дошкільних закладів.

Зокрема, ці заклади переведені з непрофільного використання за рішеннями міських, районних та селищних рад. Крім того, міністр зазначив, що велику кількість дошкільних закладів було повернуто за рішеннями судів. Д.Табачник зазначив, що у 2011 році міністерство планує продовжити цю роботу.

Також, за його словами, у 8 областях України, зокрема, у Хмельницькій, Тернопільській, Сумській, Миколаївській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській і Донецькій 100% дітей п’ятирічного віку охоплено дошкільною освітою.

Як повідомлялося, система дошкільних навчальних закладів України охоплює 63% дітей дошкільного віку. На сьогодні найбільш гостро стоїть питання нестачі приміщень для дитсадків та місць для дітей у дитячих дошкільних закладах державної форми власності у Києві, Тернополі, Кам’янець–Подільському, Харкові і Ужгороді, де, за офіційною статистикою, на 100 місць припадає 140-156 дітей.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути