chrome firefox opera safari iexplorer

Українська «Бі-Бі-Сі» сьогодні мовить останній день

29 квітня 2011 о 12:50

29 квітня українська радіослужба «Бі-Бі-Сі» мовить останній день.

Як повідомила її редактор Світлана Дорош «Комерсанту-Україна», у цю п'ятницю востаннє відбудеться трансляція ранкової та вечірньої радіопередач — "Ранок із «Бі-Бі-Сі» і «Добрий вечір із Лондона».

Після цього нові інформаційні випуски будуть доступні тільки на інтернет-сайті служби.
Дорош зазначила, що зараз проводяться роботи з удосконалення сайту, які планується завершити наприкінці літа.

«Над цим працює спеціальний відділ розвитку в Лондоні. У наших планах зробити сайт більш мультимедійним», — сказала вона.

«Ці зміни закономірні й обумовлені хоча б тим, що 10 із 12 співробітників нашої радіослужби в Києві залишаються на своїх місцях, але тепер всі вони будуть працювати над інтернет-ресурсом», — пояснила Дорош.

Український підрозділ «Бі-Бі-Сі» є частиною всесвітньої служби British Broadcasting Corporation, яка фінансується британським Міністерством закордонних справ.
Перша програма «Бі-Бі-Сі» українською мовою, гостем якої став президент Леонід Кравчук, вийшла в ефір 1 червня 1992 року.

Щотижнева аудиторія української радіослужби становила понад 5 млн осіб.

У січні цього року BBC World Service повідомила про закриття українськомовної радіослужби «Бі-Бі-Сі» разом із азербайджанською, іспанською на Кубі, в’єтнамською, китайською та турецькою. Такі заходи пояснили вимогою уряду еликобританії як мінімум на 16% зменшити видатки Всесвітньої служби «Бі-Бі-Сі».

Крім того, протягом 3-х років корпорація планує скоротити 650 із 2400 робочих місць.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути