chrome firefox opera safari iexplorer

«Ніч в музеї» підтримали лише два заклади

14 травня 2011 о 11:33

Всесвітню акцію «Ніч музеїв» у Києві підтримають тільки два заклади, інші вирішили проігнорувати культурну подію.

Про це заявляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

«Безумовно, відмова від участі в такій популярній акції є німим протестом музейників проти ставлення нинішньої влади до музейної справи. У підсумку лише 2 музеї із майже 100, що є в Києві запланували акції в рамках згаданої події. Окрім фінансування, рівня зарплат і умов праці музейників є й суто технічна проблема, яка не дає можливості провести в Києві повноцінну „Ніч музеїв“ — це охорона музейних закладів», — повідомив депутат.

Він нагадав, що понад рік тому через значну заборгованість київської влади перед службою державної охорони музеї залишились без охорони. На сьогодні переважна більшість музеїв охороняється вдень лише вахтерами, а вночі сигналізацією. Таким чином на думку депутата музеї фізично не спроможні організувати роботу в нічний час.

Бригинець впевнений, що якщо влада не змінить на 180 градусів свій курс і не повернеться обличчям до музейників, то і наступного року в Києві кияни не дочекаються справжньої «Ночі музеїв».

Цього року ніч музеїв підтримали лише Музей Шевченка (акція розпочнеться 14 травня о 20.00) та Музей театрального, музикального и кіномистецтва імені Марії Заньковецької (15 тавня о 19.00).

 

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути