chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Ту Стань! » цього року проведуть влітку

19 липня 2011 о 15:34

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!» змінює час проведення. Якщо традиційна дата його проведення – початок вересня, то цього року дійство відбуватиметься на місяць раніше – 5, 6 та 7 серпня.

Про це повідомили у історико-культурному заповіднику «Тустань».

Організатори фестивалю, який цього року відбудеться вже вшосте, сподіваються, що в серпні і з погодою пощастить більше, та й сезон відпусток дозволить усім охочим приєднатися до середньовічного святкування.

Організатори обіцяють здивувати і програмою фестивалю. Біля підніжжя Тустанської фортеці відтворюватимуть лицарські бої, побут та танці доби Середньовіччя. 5 серпня буде присвячено військовій реконструкції. Окрім того, вже традиційно протягом всіх трьох днів відбуватимуться концерти музикантів та гуртів, майстер-класи ремесел та танцю, діятимуть спеціальні ігрові майданчики, де кожен зможе спробувати свої сили у стрільбі з лука, боротьбі з мечем.

Особливим пунктом цьогорічного фестивалю стане і лазерне шоу, яке проектуватимуть на скелю та ліс.

Детальніше про фестиваль дивіться тут.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути