chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні під Києвом стартує етнофестиваль «Жнива 2011. Весілля»

05 серпня 2011 о 12:41

З 5 по 7 серпня в селі Пирогово відбудеться Міжнародний етнографічний фестиваль «Жнива 2011. Весілля». Протягом трьох днів тут оживуть народні звичаї і традиції наших предків, гостей чекає повне занурення в аутентичну атмосферу минулого.

В числі основних фестивальних заходів:

  • жнива в супроводі аутентичних фольклорних колективів з усієї України,
  • перемелювання зерна і виготовлення муки жорнами,
  • випічка хліба;
  • традиційний обід в полі;
  • обряд традиційного українського весілля (субота, неділя), в якому зможуть взяти участь всі бажаючі.

Будуть організовані майстер-класи з ковальства, соломоплетіння, гончарства, вишивання, писанкарства та інших народних ремесел, відбудуться відкриті лекції провідних українських і зарубіжних вчених з народного художнього мистецтва, історії українського одягу, традиційного українського співу та музикування, народного світогляду, архітектури, сучасних проблем етно-культурного простору.

Гості фестивалю зможуть почути виступи кобзарів та лірників, а також познайомитися з фольклорними традиціями Польщі, Росії, Молдови і Франції.

Крім того, у дворах старовинних будинків пройдуть посиденьки зі співмами і танцями, в «Катрусиному кінозалі» можна буде побачити українські та зарубіжні етнографічні фільми і фольклорну анімацію, а маленьких гостей фестивалю чекають ігри, казки, човен-гойдалка, катання на возі по селу, виготовлення дерев'яних іграшок і ляльок-мотанок.

На етно-дискотеці вечорами виступатимуть українські, молдавські і польські етногрупи. Хедлайнер першого дня — Dj Олег Скрипка, у неділю закриє фестиваль «Топоркестра».

Традиційно пройде ярмарок виробів майстрів-ремісників і виставка старовинних речей сільського побуту.

Початок фестивалю – в п'ятницю, 5 серпня о 12:00.

У суботу і неділю фестиваль відкривається о 10 ранку і завершується пізно ввечері.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути