chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові готуються відзначати День Державного прапора

19 серпня 2011 о 09:43

До Дня державного прапора у Харкові на площі Свободи пройдуть дві акції.

Про це повідомив директор Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськрадиВалентин Топчій.

За словами голови ХОО УНП Василя Третецького, в рамках акції «Рідний прапор нас єднає» планується розгорнути прапор розміром 45 на 30 метрів, який передадуть до Харкова з Івано-Франківська, а потім відправлять до Чернігова. Цей прапор, пошитий вдовою донецького шахтаря Марією Дебелятковой, до недавнього часу вважався найбільшим у світі прапором Україні.

 Прапор, який розгорнуть активісти однієї з поліичних сил буде більше. Його розміри - 70 на 50 метрів.

День Державного прапора в Україні відзначається щорічно 23 серпня. Відповідний Указ в 2004-му році підписав президент Леонід Кучма.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути