chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму побудують «Винне село»

28 вересня 2011 о 10:14

У Севастополі на Міжнародному інвестиційному форумі відбулася презентація проекту «Chateau Wine Village» («Винне село»). Про це УНН повідомили в Курортно-інформаційному центрі Криму.

Презентував проект голова ради директорів "Першого національного виноробного холдингу" Валерій Шамотій.

Згідно з планами, оточене виноградниками село буде включати винні підвали і все необхідне обладнання, а також дегустаційні зали, ресторани високого класу, готельні номери, облаштовані парки та іншу інфраструктуру. Крім того, тут буде працювати винна терапія. За допомогою винного SPA буде проводитися оздоровлення, лікування і омолоджування.

Також планується, що 2 тисячі людей отримають земельні ділянки навколо шато для влаштування власних виноградників і садиб. При необхідності основне підприємство візьме на аутсорсинг господарство виноградарів і забезпечить збирання, переробку винограду, розлив вина, залучення туристів. Мешканці «Винного села» отримають у розпорядження інфраструктуру туристичного комплексу і забезпечать його завантаження протягом року.

"Сьогодні напрям винного меценатства дуже популярний в світі. Його потрібно підтримувати і розвивати в Україну. Як правило, завдяки меценатам, які інвестують кошти в виноробство як хобі, створюються великі вина. Саме такі вина створюють імідж національного виноробства ", — сказав В.Шамотій.

Точне місце розташування «Винного села» поки невідомо. При цьому в якості варіантів розглядається південне узбережжя Чорного моря і Західний Крим.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути