chrome firefox opera safari iexplorer

Рада перегляне закон про квоти на український контент

11 листопада 2011 о 14:53

Верховна Рада перегляне закон щодо обмеження квот на українську продукцію в теле- та радіоефірах. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час засідання Гуманітарної ради в п'ятницю. Перед цим члени ради просили Президента заветувати відповідний закон.

«Його до речі немає, він не надійшов, бо він так виписаний, що важко було зрозуміти, про що йдеться. І коли я зустрівся з деякими депутатами, вони не змогли цього пояснити», — сказав Янукович.

За словами Президента, насамперед метою закону було «створити умови для того, щоб радіокомпанії мали можливість приймати будь-які замовлення, не обмежуючи їх ніякими лімітами», — сказав він.

«Але в підсумку виявилось, що мова йде про український продукт. А це крім пісень ще й музика, і твори», — зазначив Янукович.

У підсумку, за словами Януковича, юридичне управління ВР знайшло багато помилок і розбіжностей у цьому законі, «тому він знову буде розглядатися у Верховній Раді».

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада скасувала квоти на українську музику в музичних програмах та зменшила квоти на національний аудіовізуальний продукт з 50% до 25%. Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відклав підписання закону щодо квот на вітчизняний продукт у теле- і радіоефірі до усунення неузгодженостей в тексті документу.

Крім того, 10 листопада львівські гурти та виконавці провели акцію протесту проти цього закону.