chrome firefox opera safari iexplorer

Новий термінал в аеропорту «Київ» відкриють у квітні

16 грудня 2011 о 12:07

Новий термінал міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) буде відкрито на початку квітня 2012 року.

Про це заявив директор ТОВ «Мастеравіа» Олексій Яковець, повідомляє УНІАН.

За його словами, будівництво терміналу вартістю 370 мільйонів гривень було розпочато у травні 2011 року. Загальна площа терміналу — 14 тисяч кв. м, пропускна спроможність – до 520 пасажирів на годину.

До терміналу включено, зокрема, 4 ресторани, 5 барів, 3 магазини безмитної торгівлі, авіакаси, а також окремий зал площею 1500 кв. м для VIP-персон. Біля терміналу буде облаштовано перон, на якому зможуть розміститися 14 літаків типу Боїнг-737 і Аеробус-320.

Будівництво терміналу ведеться в рамках реконструкції міжнародного аеропорту «Київ», яку було розпочато в 2008 році.

Фінансування реконструкції здійснюється з державного бюджету (180 мільйонів гривень) і за кошти інвестора (370 мільйонів гривень), а також міського бюджету Києва (150-160 мільйонів гривень).

Програма реконструкції передбачає також реконструкцію існуючого терміналу аеропорту, яку буде розпочато в 2012 році і на яку буде направлено 90 мільйонів гривень із коштів, що направляються міським бюджетом.

У рамках реконструкції вже здійснено реконструкцію злітно-посадочної смуги.

Як відомо, аеропорт «Київ» розташований за 8 км від центру Києва, займає територію площею 265 га, має одну злітно-посадочну смугу завдовжки 2310 м і шириною 45 м.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути