chrome firefox opera safari iexplorer

Українська команда невдало фінішувала на Дакарі-2012

16 січня 2012 о 16:05

«Sixt Ukraine» посіла 37-му сходинку в генералі. Цьогорічний ралі-рейд для Вадима Нестерчука та його штурмана Лоран Ліхтлейхтера став менш успішним ніж у 2011-му, але здобутий досвід — куди цінніший, аніж результат.

“Важливо не подіум, важливо шлях до подіуму. Для мене важливий сам Dakar, те як ти пересилюєш та перемагаєш себе, працюєш зі своїми людьми, командою, щоб досягли результату. Для мене більш важливий цей шлях”, — каже пілот «Sixt Ukraine» Вадим Нестерчук.

Шлях української команди у столиці Перу — Лімі завершився 37-м місцем у генеральній класифікації. Не той результат, на який розраховував екіпаж. Тим паче, що за підсумком десяти етапів «Sixt Ukraine» перебувала уже в 20-ці найсильніших. Як би там не було, наступного року, Нестерчук та компанія обіцяють сповна реабілітуватись.

“Чесно кажучи, мене не дуже цікавлять скептики, які не вірять в нашу команду. Головне ,щоб ми вірили та ставили перед собою цілі амбітні, які потрібно через “не можу” досягати. І я вважаю, що для нас наступна ціль подіум на Dakar, я впевнений, що ми це зробимо”, — каже пілот «Sixt Ukraine» Вадим Нестерчук.

Втілити амбітні плани уже в 2012-му завадив не в останню чергу новий маршрут ралі-рейду, адже саме долаючи кордон між Чилі і Перу, екіпаж Нестерчука втратив чимало часу, а помаранчевий “Мітсубіші” потребував серйозного ремонту.

“З одного боку він простіший, бо ми вже маємо досвід фінішу і не одного Dakar за плечима. Якщо оцінювати реально, був Dakar складним, цікавим, нова країна, вона нас не розчарувала”, — каже пілот «Sixt Ukraine» Вадим Нестерчук.

Найбільш гучно столиця дебютанта автомарафону вітала екіпаж Міні на чолі із Стефаном Петранселем, який святкує свою уже четверту перемогу на «Дакарі». Стільки ж звитяг тепер і у Сіріля Депре, який тріумфував у розбірках мотоциклістів. А от Жерар де Рой у класифікації вантажівок здобув свою першу велику перемогу.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути