chrome firefox opera safari iexplorer

30-річних українців обкладуть податком за відсутності дітей?

24 лютого 2012 о 09:31

Регіонал Ярослав Сухий та член НУНС Катерина Лук'янова пропонують Верховній Раді запровадити податок на бездітність.

Так, згідно з законопроектом, якщо до 30 років громадяни України не обзаведуться дітьми, вони будуть платити 17% податку на доходи фізичних осіб незалежно від рівня доходів, пише «Комерсант-Україна».

«До 30 років людина має право думати, кого вона хоче собі в дружину або в чоловіки, є час здобути освіту, зробити кар'єру, створити сім'ю і спробувати народити дитину», — пояснила Лук'янова.

Винятком стануть бездітні інваліди I-III груп.При наявності в сім'ї понад трьох дітей ставка податку складе 5-10%. Метою такого нововведення є збільшення бюджетних надходжень і збільшення рівня народжуваності, впевнені автори законопроекту. Додаткові надходження до бюджету можуть скласти до 800 млн грн.

У Раді таку ініціативу народних обранців називають дурістю. Член комітету з питань бюджету Володимир Бондаренко переконаний, що треба не податки збільшувати заради народжуваності, а будувати дитсадки, в які наразі треба записуватись ледь не під час вагітності, бо місць усім дітям катастрофічно не вистачає.

Варто зазначити, що податок на холостяків, одиноких та бездітних громадян застосовувався протягом більше 50 років до розпаду СРСР. У європейській практиці таких норм немає. 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути