chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 20% українців вважають росіян братами

28 лютого 2012 о 16:11

24% опитаних компанією Research&Branding Group українців вважають Росію просто країною-сусідом.

Про це свідчать результати опитування.

Респондентів попросили відповісти, як вони сприймають Росію.

Разом з цим 23% респондентів сприймають Росію як дружню держава, 20% — як братню країну, 14% — як стратегічного партнера.

8% опитаних сприймають Росію як конкурента, 4% — як джерело загроз для України, 3% — як ворожу країну, 4% не змогли відповісти.

Опитування було проведено 10-20 лютого, було опитано 2 079 респондентів у всіх регіонах України.

Очікувана середня похибка вибірки становить близько 2,2%.

Як повідомляло агентство, у серпні 2011 року 26% опитаних компанією Research&Branding Group українців вважали Росію братньою країною, 25% — дружньою державою, 22% — просто сусідом, 1% — ворожою країною.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути