chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах відсвяткують «Калинову Масляну»

21 лютого 2012 о 21:14

25 лютого о 12:00 у Черкасах розпочнеться святкування Масляної, яке цього року відбудеться і на площі 700-річчя.

Комітети самоорганізації населення «Калиновий», «Кривалівський», «Припортовий» та «Дніпровський» запрошують усіх охочих на «Калинову Масляну».

Місцеві активісти наготують удома млинців, вареників та інших українських страв, якими пригощатимуть гостей свята.

«Свято відбудеться в народному стилі. Зокрема, виступатимуть хорові колективи «Дніпряни», «Злагода» хор ветеранів «Азоту» та Придніпровського району. Також буде багато народних розваг і цікавих конкурсів», — розповідає голова комітету самоорганізації населення «Калиновий» Сергій Хомутов.

Одним із тих, хто підтримав активних черкащан у проведенні свята, став депутат Черкаської міської ради, голова громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергій Отрешко. «Калиновому» мікрорайону він допомагає вже не вперше.
– Приємно, що в нашому місті є небайдужі люди, які беруть активну участь і в благоустрої, і в проведенні подібних святкових заходів, – каже Сергій Отрешко. – Тому всіляко намагаємося сприяти їм і підтримувати такі ініціативи. Гадаю, що свято сподобається не тільки жителям навколишніх мікрорайонів, а й усім черкащанам, які на ньому побувають.

За матеріалами прес-служби ГО «Рідне місто Черкаси»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути