chrome firefox opera safari iexplorer

Канікули у школах розпочнуться 26 березня

22 березня 2012 о 16:24

26 березня для київських школярів розпочнуться канікули. Відпочиватимуть учні до 1 квітня, повідомили у Головному управлінні освіти та науки.

Під час канікул усі охочі зможуть відвідувати гуртки, спортивні секції, клуби за інтересами та інші творчі об’єднання у навчальних закладах міста.

Школи також запрошують учнів відвідати театри, музеї, кінотеатри та інші культурно-мистецькі заклади, екскурсії профорієнтаційної спрямованості на підприємства міста.

Крім того, з 23 до 30 березня відбудеться 1-й Міжнародний фестиваль дитячого кіно «Кіноканікули». Показ фестивальних фільмів відбуватиметься у мережі дитячих кінотеатрів міста: «Факел» (Дарницький район); «Салют» (Голосіївський район); «Старт» (Дніпровський район); ім. Чапаєва (Шевченківський район), а також у кінотеатрі «Жовтень» (Подільський район).

Також під час канікул у позашкільних навчальних закладах триватимуть міські та всеукраїнські масові заходи для школярів: виставки образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, народних ремесел та науково-технічної творчості, конкурси ерудитів, концерти, фестивалі, спортивні змагання, вікторини, творчі вечори, зустрічі, екологічні, природоохоронні акції.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути