chrome firefox opera safari iexplorer

Канікули у школах розпочнуться 26 березня

22 березня 2012 о 16:24

26 березня для київських школярів розпочнуться канікули. Відпочиватимуть учні до 1 квітня, повідомили у Головному управлінні освіти та науки.

Під час канікул усі охочі зможуть відвідувати гуртки, спортивні секції, клуби за інтересами та інші творчі об’єднання у навчальних закладах міста.

Школи також запрошують учнів відвідати театри, музеї, кінотеатри та інші культурно-мистецькі заклади, екскурсії профорієнтаційної спрямованості на підприємства міста.

Крім того, з 23 до 30 березня відбудеться 1-й Міжнародний фестиваль дитячого кіно «Кіноканікули». Показ фестивальних фільмів відбуватиметься у мережі дитячих кінотеатрів міста: «Факел» (Дарницький район); «Салют» (Голосіївський район); «Старт» (Дніпровський район); ім. Чапаєва (Шевченківський район), а також у кінотеатрі «Жовтень» (Подільський район).

Також під час канікул у позашкільних навчальних закладах триватимуть міські та всеукраїнські масові заходи для школярів: виставки образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва, народних ремесел та науково-технічної творчості, конкурси ерудитів, концерти, фестивалі, спортивні змагання, вікторини, творчі вечори, зустрічі, екологічні, природоохоронні акції.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути