chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні ліквідують всі військові прокуратури

02 березня 2012 о 18:04

У структурі органів прокуратури України будуть ліквідовані військові прокуратури. На їхньому місці створять спеціалізовані прокуратури з нагляду за дотриманням законів у військових формуваннях.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 2 березня, за результатами роботи розширеного засідання колегії Генеральної прокуратури України, присвяченого питанню реорганізації діяльності військових прокуратур.

Ліквідація військових прокуратур відбудеться після прийняття відповідних змін у чинному законодавстві.

Як зазначили в ГПУ, така зміна викликана, зокрема, необхідністю невідкладного вирішення питань фінансування та матеріально-технічного забезпечення таких прокуратур за рахунок Генпрокуратури.

«Нагальною є потреба зміни правового статусу військових прокурорів і слідчих, вирішення питань, пов'язаних із забезпеченням їх житлом. Здійснення таких заходів потребує комплексного підходу та зміни в законодавчому регулюванні діяльності прокуратур, на які покладається нагляд за дотриманням законів у військових формуваннях», — наголошується в повідомленні.

Раніше ветерани органів військової прокуратури звернулися до керівництва України з проханням не реорганізовувати військові прокуратури.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути