chrome firefox opera safari iexplorer

Відтепер в Україні оперативно реагуватимуть на конфлікти за участю ЗМІ

06 березня 2012 о 11:00

У рамках програми «Відкрита розмова» почав працювати міжвідомчий комітет з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ. Комітет створено при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Про це УНН повідомили в прес-службі Глави держави.

Як заявила Прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак, рішення започаткувати роботу такого комітету прийнято у зв’язку з нагальною потребою у швидкій реакції на повідомлення про випадки порушення прав журналістів в Україні, оперативному вивченні ситуації тощо.

«Потреба в комітеті, який працюватиме на постійній основі, виникла давно. Міжвідомча робоча група на своїх щомісячних засіданнях розглядає найбільш резонансні справи, які потребують широкого публічного обговорення. Але поряд із ними у журналістів часто виникають поточні проблемні питання, які необхідно вирішувати у робочому порядку», — зазначила Дарія Чепак.

До складу міжвідомчого комітету реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ входять представники всіх відомств та організацій, які працюють в рамках Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути