chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільша екологічна проблема Києва — зелені зони

14 липня 2012 о 13:45

Найбільша екологічна проблема в Києві — це недоглянутість і невпорядкованість всіх зелених зон, які є в місті. «Все екологічне сміття в основному пов′язане не з діяльністю конкретних промислових підприємств, а з загальною системою діяльності».Таку думку висловив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

«Всі парки та лісопарки, які є біля міста та в місті, необхідно зібрати в один національний парк за прикладом Голосіївського національного парку. Це було б гарантією того, що зелені зони не зменшуватимуть, адже зараз вже практично всі забудови ведуться за рахунок знищення зелених насаджень»,- заявив О. Бригинець.

Депутат також виділяє ще одну проблему — це водні ресурси. «У Києві є близько 100 водойм, які могли б стати рекреаційними зонами та позитивно впливати на екологію. Але для цього потрібні великі інвестиції», — коментує О. Бригинець.

«Ми живемо в дивних умовах, поруч ліс — але ми не можемо там відпочивати — там брудно і немає обладнаних місць для відпочинку, поруч водойми — але в них не можна купатися»,- коментує О. Бригинець.

Третьою проблемою О. Бригинець називає Бортницьку станцію аерації, на реконструкцію якої необхідно виділити 4 млрд. грн. І Київ міг би їх виділити, якби не віддавав 50 % податків громадян на користь держави, що складає не менше 7 млрд. грн... на рік, чого безумовно вистачить для реконструкції Бортницької станції.

«Київ — це зелена смуга Лівого і Правого берега. Якщо місто розвивати за рахунок приєднання нових областей, а не за рахунок знищення цієї зеленої зони, всім буде краще», — наголосив О. Бригинець.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути