chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні столиця проводжатиме олімпійців до Лондона

21 липня 2012 о 10:01

21 липня за участю керівництва держави та міста у столиці відбудеться офіційна церемонія проводів української збірної на ігри XXX Олімпіади. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА.

Так, у рамках церемонії проводів спортсменів в Україні вперше відзначать День фаната. Також на Майдані Незалежності відбудеться естафета олімпійського вогню «Передай вогонь перемоги!». Крім того, у програмі – святковий концерт за участю відомих виконавців, серед яких Міла Нітіч, Віталій Козловський та гурт «Діти капітана Гранта».

Спортсмени олімпійської збірної України пройдуть урочистою ходою від Бессарабської площі до майдану Незалежності. Завершиться дійство грандіозним феєрверком.

У зв’язку із проведенням заходів у центральній частині Києва передбачається тимчасове перекриття руху транспорту. Так, 21 липня з 19:00 до 23:00 рух буде перекрито за маршрутом: Майдан Незалежності – вул. Михайлівська – вул. Володимирська – вул. Прорізна – вул. Хрещатик.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути