chrome firefox opera safari iexplorer

Справу проти LB.ua порушено відповідно до закону — прокуратура

19 липня 2012 о 14:51

У прокуратурі Києва знову зазначають, що справу стосовно інтернет-видання LB.ua за позовом депутата Володимира Ландика від ПР порушено відповідно до закону, йдеться в повідомленні відомства.

«У зв'язку із суспільним резонансом навколо порушення кримінальної справи за заявою народного депутата України Ландика за фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 163 і ч. 2 ст. 182 КК України, прокуратура вважає за необхідне роз'яснити, що відповідно до чинного законодавства органи прокуратури зобов'язані реагувати на заяви про злочин, а в разі підтвердження обставин, викладених у заяві, — приймати відповідні процесуальні рішення», — наголошується в заяві.

Крім того, правоохоронці додають, що ця справа не є приватним оголошенням, а тому рішення прокуратури законне.

«Наголошуємо на тому, що Ландику було роз'яснено положення ст. 63 Конституції України і він попереджений про кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивого повідомлення про злочин», — наголосили в міліції.

Однак сам Ландик наполягає на тому, що його звернення були розглянуті відповідно до чинного законодавства України. «За наведених обставин я вважаю, що моя заява має бути розглянута згідно з вимогами чинного законодавства з прийняттям відповідного рішення про порушення кримінальної справи, пов'язаної з порушенням моїх конституційних прав на таємницю листування і недоторканність приватного життя», — заявив він.

Як повідомлялося сьогодні, 19 липня, міліція шукала бомбу поруч з місцем проведення акції на підтримку ТВі і LB.ua.

***

Учора, 18 липня, стало відомо про те, що прокуратура Печерського району порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата України Володимира Ландика (Партія регіонів) інтернет-виданням LB.ua.

Після цього LB.ua призупинив роботу. На головній сторінці сайту з'явився колаж із зображенням чотирьох впливових українських політиків: глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, першого віце-прем'єр-міністра Валерія Хорошковського і радника Президента Андрія Портнова.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути