chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістка отримає 15 діб за напис "Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй! "

01 серпня 2012 о 10:16

Як повідомила «Українській правді» Тетяна Чорновіл, напроти Межигір'я на дорозі жовтою фарбою вона написала «Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй!».

За словами журналістки, це була її особиста акція, а Соколенко перебувала на місці як журналіст, щоб висвітити цю подію.  «Затримали нас спочатку працівники Державтоінспекції, потім привезли нас в Вишгородський райвідділ. Зараз нас передали суду», — додала Чорновіл.

За її словами, їй інкримінують статтю 173 – дрібне хуліганство, а Наталя Соколенко проходить як свідок. «Але якщо подивитись цю статтю, вона зовсім не підходить під ситуацію. Там йдеться про  нецензурну лайку, аморальну поведінку. Ситуація не підходить ні під перше, ні під друге», — зазначила Чорновіл.

Вона додала, що за законом за цим обвинуваченням можуть дати від штрафу до 15 діб адміністративного арешту. «Є така підозра, що можуть в принципі дати і 15 діб», — додала вона.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути