chrome firefox opera safari iexplorer

«Регіонал» обіцяє покарати Західну Україну через мовну непокору

11 жовтня 2012 о 13:08

Якщо на Тернопільщині, Львівщині та Івано-Франківщині не виконають норми мовного закону, ініціатори будуть притягнуті до адміністративної чи карної відповідальності.

Про це в інтерв’ю севастопольському телеканалу «НТС» сказав співавтор закону, регіонал Вадим Колесніченко, повідомляє ВВС.

Він зазначив, що обласні ради вже відхилили протести місцевих прокуратур з цього приводу і тепер прокуратури звертатимуться до суду.

«Але головне – в іншому: з 10 серпня закон діє по всієї території Україні. І якщо хоч один обласний паночок спробує не виконати норму закону — а ми там все передбачили — посадові особи притягуватимуться до відповідальності: від адміністративної до карної», — сказав Колесніченко.

Як відомо, Львівська обласна рада визнала закон про основи мовної політики нечинним на території області. Ініціатор рішення, депутат облради Ірина Фаріон, пояснила це «антидержавною сутністю закону та грубими порушеннями при його прийнятті».

Раніше подібні рішення ухвалили облради в Тернополі та Івано-Франківську.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути