chrome firefox opera safari iexplorer

Старі паспорти «без чіпа» залишаються чинними

10 жовтня 2012 о 08:54

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров.

«Згідно з існуючою міжнародною практикою, введення біометричних паспортів не означатиме автоматичної втрати дійсності паспортів, які були видані до набрання чинності цим законом.

Раніше видані у встановленому порядку паспорти і надалі будуть дійсними протягом терміну, на який вони були оформлені», — сказав О.Дикусаров.

За його словами, відповідно до плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, введення українською стороною біометричних паспортів є однією з основних та обов’язкових передумов для скасування ЄС візового режиму для громадян України.

Крім того, сказав О.Дикусаров, запровадження біометричних паспортів значно спростить ідентифікацію особи та забезпечить належний захист документів від підробки.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути