chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року у Криму відпочила рекордна кількість туристів

03 жовтня 2012 о 11:20

За дев'ять місяців поточного року в Криму відпочило 5,7 млн туристів, що на 7,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як зазначив міністр туризму АР Криму Олександр Лієв, «це вже на сьогодні рекорд, тому що така кількість туристів відвідала Крим за весь минулий рік». Росіяни у поточному році склали 25% всіх туристів, у минулому році був 21% від загальної кількості. В цілому кількість гостей з РФ збільшилася з 1,42 до 1, 52 млн.

Серед інших туристів з країн СНД можна виділити білорусів — їх частка склала 2% серед усіх туристів. У Мінтуризму автономії провели опитування і сказали, що 82% туристів хочуть повернутися до Криму знову, а тільки 3% цього категорично не бажають.

Серед іншого цікавої статистики варто відзначити, що 56% туристів відпочивали у поточному році сім'ями, а 59% туристів надалі вважають Крим місцем пляжного відпочинку (торік таких було 65%).

Глава відомства відзначив і той факт, що вперше за 20 років спостерігається збільшення кількості людей, що приїхали на півострів з метою лікування.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути